MALZEMELER
- 2 yumurta sarısı 1 buçuk su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
3 nohut büyüklüğünde damla sakızı
7 su bardağı süt
1 su bardağı su
- yarım paket margarin( oda sıcaklığında ve küçük küpler halinde)
HAZIRLANIŞI
Damla sakızını un gibi olana dek ezin. Nişasta ve unu 1 bardak suda eriyinceye kadar karıştırın. Yumurtaların sarılarını ayırıp bir tencereye alın. İyice çırpın. Nişastalı suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilya ve sütü ekleyin.
Karışımı bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ezilmiş sakızı ilave edip birkaç dakika daha karıştırmadan kaynatın.
Ocaktan alıp margarinide ekleyip mikserle 10 dakika çırpın. Büyük bir cam tabağa dökün ya da küçük kaselere paylaştırın. Ilındıktan sonra üzerini dilerseniz tarçınla süsleyip soğuk servis yapın. Sakızlı muhallebi artık hazır, afiyet olsun.Sevgiler...
Sütlü tatlılara bayılıyorum..Ellerinize sağlık,nefis olmuş ...
YanıtlaSilTeşekkürler..
Silmerhaba bloğunuz çok güzel bende sizi bloğuma beklerim beğenirseniz izleyicim olmanızıda isterim hoşçakalın:)
YanıtlaSilhttp://suslupuslublog.blogspot.com/
Teşekkür ederim bende mutlaka ziyert edicem blogunuzu :))
SilSakızlı tatlıları çok severim,çok leziz görünüyor;)
YanıtlaSilBen bunu çok sevrim yaaa olsada yesek ;)
YanıtlaSil