Hürriyet
18 Aralık 2012 Salı
Kaşarlı Patates Püresi
Patates püresinin kalorisi her ne kadar yuksek olsada benim en sevdiğim yemeklerden biridir çok sık yaptığım bu pürenin tarifini sizlerle paylaşmak istedim sevgiler ..
Malzemeler
4-5 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
300 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çimdik karabiber
1 subardağı kaşar
Hazırlanışı
Patateslerin kabuğunu soyup küp küp kesip tencerede haşlayın ,haşlanan patatesleri iyice ezerek püre haline getirin bir kapta sütü ısıtın ve yağıda ayrı bir kapta eritin ,püre yaptığınız patatesleri bir tencereye koyun kısık ateşte püreye önce sütü sonrada yagı ekleyerek karıştırmaya devam edin .tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra kaşarıda içine ekleyin ve karıştırın .Sıcak sıcak yemenisi tavsiye ederim enfes oluyor ..Sevgilerrrr.... :)))))))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder