Hürriyet

30 Mart 2012 Cuma

Mantarlı Çıtır Ekmekler


Eğer mantarı seviyorsanız bu pizza tadındaki ekmekleri çok seveceksiniz..Bu ekmekleriin üstüne başka malzemelerle de deneyebilirsiniz.Ayrıca bayat ekmeklerinizi de böylece değerlendirmiş olursunuz..




MALZEMELER


Yarım kilo kültür mantarı (büyük olanlarından)
2 tane orta boy domates
kaşar peyniri rendesi
taze çekilmiş karabiber ,tuz,pul biber
 zeytin yağı
Baget ekmek
1 diş sarmısak

HAZIRLANIŞI:Domatesleri rendeleyin,bir tavaya yagı koyun ve rendelenmiş domatesi de ekleyip  soteleyin içine bir diş sarmısak,tuz ve pul biberi  de ekleyin.Mantarları 2 yemek kaşıgı kadar yagda biraz soteleyin ..Ekmeklerin üstüne domates sosunuzu sürün ve mantarlarıda üstüne dizin fırında biraz pişirin ve fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşarları üstüne koyun ve kaşar eridikten sonra üstüne karabiber dökün..Sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim ..Mantarınız yoksa evde sucuk veya sosislede çok güzel oluyor ..





5 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...