Hürriyet

5 Nisan 2012 Perşembe

Çilekli Muhallebi





Baharın gelmesiyle pazarda uygun fiyata çilekleri görür olduk, her ne kadar hormonlu da olsalar kırmızı kırmızı güzel görünümlü çileklere karşı koymak çok zor gerçekten ..Bende bu çileklerin cazibesine dayanamayıp alanlardanım   ..Umarım bu çilek kokan muhallebiyi sizde seversiniz .Herkese mutlu haftasonları:))))



MALZEMELER


1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
yarım paket margarin
yarım kilo çilek
1 çay bardağı şeker


HAZIRLANIŞI: Tencerenin içine süt,şeker,un,vanilyayı koyun ve katılaşana kadar pişirin altını söndürün ve yarım paket margarini içine koyun ve kendi sıcaklığı ile eriyene kadar karıştırın yağ eridikten sonra kaselere muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın,ayrı bir tencereye 1 çay bardağı şekeri koyun,2 yemek kaşığı suekleyin ve şeker tam erimeye başladıgında çilekleri içine koyun 2 dakika kadar tencerede çilekleri çevirin ve ocaktan alın muhallebiler soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin ve üstüne soğuyan çileklerinizi ilave edin ..

6 yorum:

  1. canim tariflerin ve resimlerin öyle güzelki
    bravo sana :-))

    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim böyle güzel yorumlar beni çok mutlu ediyor:)))

      Sil
  2. nefis görünüyor,bayıldımmm,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim canım:))

    YanıtlaSil
  4. Tatlıyla aram yok ama görüntü o kadar iştah açıcı ki şu an olsa yerdim galiba:)) Ellerine sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...