Hürriyet

13 Nisan 2012 Cuma

Fırında biberiyeli tavuk ve patates

Tavuk sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biri, yüzlerce çeşit yemek yapıyoruz tavukla ,hasta olduğumuzda suyuna çorba yapar annelerimiz,acil misafirimiz geldiğinde  dolaptan çıkarılır tavuk hemen pişirilip suyunada bir güzel pilav yapılır,hem pratik,hem uygun fiyatlı, hem de lezzetli oluşu sofralarımızın baştacı olmasında etken.
Fırında biberiyeli tavuğu umarım sever ve denersiniz.Kocaman sevgilerrrrr.....

MALZEMELER

1 bütün tavuk
3 yemek kaşığı tereyağı
 tuz ,karabiber
5-6 adet patates
bolca taze biberiye



HAZIRLANIŞI: Bir tencereye sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyun tavuğunuzu içinde dağılmayacak şekilde hafifçe haşlayın,sonra suyunu süzün ve tepsiye alın tavugun gögüs boşluguna biberiyeleri doldurun.ve tavuğun bacaklarını birbirine bağlayın,üstüne bolca tereyağını sürün ve biraz karabiber ekleyin,
Patateslerin kabugunu soyup halka halka dograyın ve suda hafifçe haşlayın,sonra yağlı kagıt üstüne patatesleri koyun,tuz karabiber,biberiye ve birazda tereyağı ile harmanlayın ,hazırladığınız tavuguda tepsiye pateteslerin ortasına koyun ve 180 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirin...


8 yorum:

  1. Biberiyeyi çok severim balkonumdan hiç eksik olmaz kesip kesip yemeklere koyarım.Harika bir tarif.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Canım tavuk çekti fotoğrafı görünce:) Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Şahane gözüküyor canım,ellerine sağlık..
    Mutlu haftalar diliyorum.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  4. Ye beni ye beni diyor yahu :) Ama patatesin de her türlüsünü severim, bayılırım.
    Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...