Hürriyet

31 Ağustos 2012 Cuma

Gelin Çiçeği

Gelinlerin güzelliğini tamamlayan gelin çiçeğinin kökeni çok eskilere dayanıyor. Tarih boyunca kültürlere göre farklı anlamlar taşıyan gelin çiçeği kimi kültürde iyi şansı, kimisinde ise sonsuz aşkı temsil ediyor.
  Tayland’da gelin ve damadın anneleri ‘puang malai’ adı verilen çiçek kolyelerini çiftin boynuna asmak için mihraba doğru yürürler. Çiçek kolyelerin çiftin ortak yaşamlarında kendilerine iyi talih getireceğine inanılır.

İsveç ve Danimarkalı gelinler, kıyafetlerinin içine, sarımsak, Frenk soğanı ve biberiye gibi güçlü kokusu olan bitkilerden keseler dikerler ve bunun iyi şans getireceğine inanırlar.

Hindistan’da, damadın erkek kardeşi, seremoninin sonunda çiftin üzerine çiçek yaprakları serper, onları kötülüklerden korumak için.

Eski Yunan gelinleri genellikle sarmaşık taşırlardı gelin çiçeği olarak; kocalarına olan sonsuz aşklarını sembolize etmesi için.







Bizde ise genelde yapay plastik çiçekler kullanılıyor gelin çiçeği olarak.Son zamanlarda dogal çiçek kullananların sayısı ise artışta  .Gece boyunca elinde tuttugun çiçeğin dogal çiçeklerden olması estetik olarak daha güzel gözüküyor bence..Bukadar gelin çiçeği hakkında konuştuktan sonra görsellere geçelim:)))Sevgiler...


2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...