Hürriyet

8 Ekim 2012 Pazartesi

Damla Sakızlı Muhallebi



MALZEMELER

    2 yumurta sarısı   1 buçuk su bardağı tozşeker
      4 çorba kaşığı un
      2 çorba kaşığı buğday nişastası
      1 paket vanilya
      3 nohut büyüklüğünde damla sakızı
      7 su bardağı süt
      1 su bardağı su
    yarım paket margarin( oda sıcaklığında ve küçük küpler halinde)

    HAZIRLANIŞI



    Damla sakızını un gibi olana dek ezin. Nişasta ve unu 1 bardak suda eriyinceye kadar karıştırın. Yumurtaların sarılarını ayırıp bir tencereye alın. İyice çırpın. Nişastalı suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilya ve sütü ekleyin.

    Karışımı bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ezilmiş sakızı ilave edip birkaç dakika daha karıştırmadan kaynatın.

    Ocaktan alıp margarinide ekleyip mikserle 10 dakika çırpın. Büyük bir cam tabağa dökün ya da küçük kaselere paylaştırın. Ilındıktan sonra üzerini dilerseniz tarçınla süsleyip soğuk servis yapın. Sakızlı muhallebi artık hazır, afiyet olsun.Sevgiler...
     

6 yorum:

  1. Sütlü tatlılara bayılıyorum..Ellerinize sağlık,nefis olmuş ...

    YanıtlaSil
  2. merhaba bloğunuz çok güzel bende sizi bloğuma beklerim beğenirseniz izleyicim olmanızıda isterim hoşçakalın:)
    http://suslupuslublog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bende mutlaka ziyert edicem blogunuzu :))

      Sil
  3. Sakızlı tatlıları çok severim,çok leziz görünüyor;)

    YanıtlaSil
  4. Ben bunu çok sevrim yaaa olsada yesek ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...