Hürriyet
24 Ocak 2012 Salı
Köfteli Spagetti..
Dünyada durum buğdayını yetiştiren ender ülkelerden biri olmamız ve makarnanın damak tadımıza uyması makarnayı çok tüketen ülkeler arasında yer almamıza nedenlerinden bir kaçı.Tabiki ucuz ve besleyici olmasıda büyük etkenlerden biri.Bende çok severek yapıyorum ve tüketiyorum.Bu tarifi Rachel Ray'in tv de programını izlerken gördüm hemen denedim ve çok lezzetli oldu .
MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN: 200 gr orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı galete unu
Maydanoz
Tuz,karabiber
Yarım soğan rendesi
SOSU İÇİN: 3 Adet dometes,
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım yemek kaşığı salça
1 diş sarmısak
1 tane defne yaprağı
Tuz ve pul biber
Üstüne koymak için taze nane yada maydanoz
HAZIRLANIŞI:Öncelikle kaynayan suya 1 yemek kaşığı zeytin yagı ve 1 tatlı kaşığı tuz atıp makrnamızı haşlıyoruz.
Köftesini hazırlarken kıyma, galete ununu,ince kıyılmış maydanoz,rendelenmiş soğan,tuz ve karabiberi ekleyip yoğuruyoruz sonra küçük köfteler yapıyoruz.
Ayrı bir tavada yağı koyup köftelerimizi yağda hafiçe çeviriyoruz içine rendelediğimiz sarımsağı koyup 1 dakika piçiriyoruz sonra salça ve rendelenmiş domates ,defne yaprağını,tuzu,pul biberi koyuyoruz. tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.Süzdüğümüz makarneyı geniş bir tabağa alıp üstüne köfteli sosumuzu döküyoruz.süslemek için üstüne nane yaprağı ya da maydanoz koyabilirsiniz.En şahanesinden Sıpagettiniz hazır:))))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder