Hürriyet
21 Ocak 2012 Cumartesi
Profiterol
Profiterol yapmak çoğumuza yapması çok zor gibi gözükür;ama püf noktalarını bildiğiniz zaman yapımı gayet basittir .
HAMUR'U İÇİN MALZEMELER
1Su bardağı sıcak su
Yarım paket margarin
1su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çimdik tuz
5 adet yumurta
DOLGU KREMASI
1 Litre süt
1,5 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı un
Yarım paket margarin
1 adet vanilya
ÜSTÜ İÇİN
DR.Ohetker in çikolata sosu
4 Subardağı süt
HAMURUN YAPIMI
Tencerenin içine sıcak suyu ve margarini koyuyoruz yag eridikten sonra şekeri ve tuzu da içine koyuyoruz,en son 1 su bardağı unu da ilave ettikten sonra 1 dakika kadar karıştırıp ocaktan alıyoruz.Sonrasın da hamuru iyice soğutuyoruz.
hamur soğuduktan sonra içine 5 adet yumurta kırıp el blender'ı ile krema kvamına getiriyoruz.Yaglı kağıt serdiğimiz tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde hamurlar koyuyoruz ve 180 derecede hamurları pişiriyoruz.(hamuru kabaracağı için tepsiyearalıklı koyun.)piştikten sonra ortadan ikiye bölerek içine dolgu kremasını koyun ve sonrasında üstüne çikolata sosunu dökün .
DOLGU KREMASININ YAPIMI:Süt,şeker,un ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin sonra kremayı iyice soğutun ve içine yarım paket margarini ilave edin (margarin oda sıcaklığında yumuşamış olması gerekiyor)blender yağı iyice ezin kremanız hazır :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
harika gözüküyo bende hemen denicem:))
YanıtlaSilmmh look so fine! i want to eat it:D
YanıtlaSilHope you visit me on my Blog
fashionobsession-mieni.blogspot.com
thank you so much.I will visit your Blog..
YanıtlaSilgercekten cok lezzetli duruyolar.tariflerin için tesekkür ederim :)
YanıtlaSilEnfes... Teşekkürler...
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim..
Sil