Hürriyet

1 Şubat 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı fasulye



Zeytinyağlı fasulye favori yemeklerimdendir hem yapımı kolay hemde çok lezzetli,ayrıca da kalorisi düşük olması nedeniyle dietteykende tüketebilirsiniz..




MALZEMELER

1 Kilo fasülye
3 tane orta boy domates
1 adet orta boy soğan
1tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı zeytin yağı
1,5 su bardağı sıcak  su
Yarım yemek kaşığı salça


HAZIRLANIŞI:  Fasülyelerimizi temizliyoruz,domateslerin kabuğunu soyup küp küp dogruyoruz,soganlarıda küp küp doğruyoruz.Tenceremizin içine soganları sonra domatesleri ensonda fasülyeyi çig olarak  koyuyoruz.tuzu,salçayı ,şekeri ,bulyonu ve zeytinyağını koyup kapağını kapatıp kısık ateşte fasulyeler renk değiştirene kadar pişiriyoruz.Fasulyeler renk değiştirince hepsini karıştırıp suyumuzu koyuyoruz ve kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz..Piştikten sonra ılık olarak tüketmenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun :)))

2 yorum:

  1. zaten zeytinyağlı olsuunn başka bişiy olmasın bide fasulye ise oh ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler..ne kadar şanslıyızki ülkemizde sebzenin hertürlüsü yetişiyor:)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...