Hürriyet

24 Ocak 2012 Salı

Köfteli Spagetti..




           Dünyada durum buğdayını yetiştiren ender ülkelerden biri olmamız ve makarnanın damak tadımıza uyması makarnayı çok tüketen ülkeler arasında yer almamıza nedenlerinden bir kaçı.Tabiki ucuz ve besleyici olmasıda büyük etkenlerden biri.Bende çok severek yapıyorum ve tüketiyorum.Bu tarifi Rachel Ray'in tv de programını izlerken gördüm hemen denedim ve çok lezzetli oldu .



                      MALZEMELER

KÖFTESİ İÇİN: 200 gr orta yağlı kıyma
                            2 yemek kaşığı galete unu
                            Maydanoz
                            Tuz,karabiber
                            Yarım soğan rendesi
                           
SOSU İÇİN: 3 Adet dometes,
                      3 yemek kaşığı zeytin yağı
                      Yarım yemek kaşığı salça
                      1 diş sarmısak
                      1 tane defne yaprağı
                       Tuz ve pul biber
                      Üstüne koymak için taze nane yada maydanoz
                     

HAZIRLANIŞI:Öncelikle kaynayan suya 1 yemek kaşığı zeytin yagı ve 1 tatlı kaşığı tuz atıp makrnamızı haşlıyoruz.
Köftesini hazırlarken kıyma, galete ununu,ince kıyılmış maydanoz,rendelenmiş soğan,tuz ve karabiberi ekleyip yoğuruyoruz sonra  küçük köfteler yapıyoruz.
Ayrı bir tavada  yağı koyup köftelerimizi yağda hafiçe çeviriyoruz içine rendelediğimiz sarımsağı koyup  1 dakika piçiriyoruz sonra salça ve  rendelenmiş domates  ,defne yaprağını,tuzu,pul biberi koyuyoruz. tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.Süzdüğümüz makarneyı geniş bir tabağa alıp üstüne köfteli sosumuzu döküyoruz.süslemek için üstüne  nane yaprağı ya da maydanoz koyabilirsiniz.En şahanesinden Sıpagettiniz hazır:))))













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...