Hürriyet

25 Ocak 2012 Çarşamba

Margarita pizza




                                             MALZEMELER
 

                    1,5 Çay bardağı sıvı yağ
                    1,5 Çay bardağı yoğurt
                    1 Adet yaş maya
                    7-8 Su bardak kadar un
                    Bir miktar su
                    1 Tatlı kaşığı tuz
                    1 Tatlı kaşığı şeker
                     Kaşar peyniri
                     Domates
                     Maydanoz
                     (İsteğe göre nane de ekleyebilirsiniz)

HAZIRLANIŞI : Geniş bir kaba unu koyup ortasını açıp içine mayayı ve  yağı koyup mayayı iyice eritiyoruz ,sonra yoğurdu da koyup biraz su, tuz ve şekeri ilave edip hamuru yoğuruyoruz(kıvamına göre biraz su veya un ekleyebilirsiniz) kulak memesi kıvamına gelince hamurun üstünü kapatıp  yarım saat mayalanmasını bekliyoruz..
 pizzanızın büyüklüğüne göre hamuru bi kaç parçaya ayırabilirsiniz açtığınız hamurun üstüne bol miktarda rendelenmiş kaşar koyun, çok ince yuvarlak kesilmiş  domates ve ince kıyılmış maydanoz koyup 200 derecede pişirin (üstünün kurumaması için pizzanızı koydunuz tepsinin üstünü alüminyum folyo ile kapatmanızı öneririm.)Afiyet olsun :))))











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...