Hürriyet

29 Ocak 2012 Pazar

Milföy pasta..



Milföy hepimizin dolabında mutlaka acil bir misafir gelirse diye bulundurduğumuz vazgeçilmezlerimizden biridir.Çok çabuk hazırlayabileceğiniz ve çok lezzetli bu pastayı sizinde evde denemenizi tavsiye ederim..


                            MALZEMELER
  


1 Paket milföy
1 litre süt
1 yumurta
1 su bardagı şeker
1 paket vanilya
1 subardağı un
1 paket krem şanti
50 gr margarin
pudra şekeri
ahududu,bögürtlen(veya mevsim meyvelerini kullanabilirsiniz ,muz veya kivi ile de çok güzel oluyor.)


HAZIRLANIŞI: Milföyleri 3tanesini yanyana koyup kenarlarını birleştiriyoruz altınada üç tane koyup kenarlarını birleştirip üstünü hafif unlayarak açıyoruz kenarlarını hafifçe içe gelecek şekilde katlıyoruz.ve yaglı kağıt serdiğimiz tepsiye koyup 200 derecede pişiriyoruz.(kişi sayısına göre mülföylerin hepsini kullanabilirsiniz)
Muhallebisini yapmak için tencereye süt,yumurta,şeker,un ,vanilyayı koyup pişiriyoruz (sürekli karıştırın)
altını kapatıp margarini koyup birazda karıştırıyoruz.Soguduktan sonrada 1 paket krem şantiyi toz halinde içine koyup birazdaha karıştırıyoruz ve buzdolabında iyice soğutuyoruz.Pişen milföyümüzüde sogutup içine kremamızı koyup üstüne böğürtlenlerimizi diziyoruz ve enson olarakta kenarlarına pudra şekeri dökün ..En şahanesinden  milföy pastanız afiyet olsun:)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...