Hürriyet

23 Ocak 2012 Pazartesi

Su böreği


 Su böreği yapmanın  çok zor ve zahmetli olduğunu düşünürdüm .Sonra  birgün denemeye karar verdim  ve 1,5 saat' te yaptım :)) İlk kez yapmama rağmen 1tepsi börek bir kaç saat içinde börek sever aile fertlerim tarafından tüketildi ..
                       

                                 MALZEMELER
 

            5 Yumurta
            8 su bardağı un
            1 tatlı kaşığı tuz
            1 çay bardağı sıvı yağ (yufkaları tepsiye koyarken arasına sürmek için)
            1,5 subardagı su (hamurun kıvamına göre daha fazla ekleyebilirsiniz )
            50 gr kadar tereyağı
             Peynir,maydanoz
           
            5 litre kaynar su  (hamuru haşlamak için)
       
                                 YAPILIŞI
  
Geniş bir kaba un,yumurta,tuz ve suyu koyup hamuru iyice yoğuruyoruz .Yoğurduğumuz hamuru 10  parçaya ayırıyoruz,
ve yufkaları tek tek açıyoruz,iki tane yufkayı en üste ve en alta koyacağımız için onları haşalamıyoruz.. Geniş bir tencereye suyu koyup kaynatıyoruz içine iki yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz.,ayrı bir kaba da soğuk su koyuyoruz, yufkaları 4 parçaya bölüp önce kaynayan suya koyup 1 dakika kadar bekletip sonra soğuk suya koyuyoruz .Soğuk sudan çıkarıp süzgeçte bekletiyoruz .Yağladığımız tepsiye ,en alta kuru yufkayı sonrada haşladığımız yufkaları aralarına sıvı yağ sürerek kat kat koyuyoruz iki yufkada bir peynir ve maydonozu koyuyoruz.En üste kuru yufkayı koyup yumurta sarısını sürüyoruz ve tereyağını küçük parçalar halinde üstüne koyuyoruz.200 derecede pişiriyoruz üstü kızaran kadar pişiriyoruz .Afiyet olsun :)))

         

                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...